Baptistengemeente Ontmoeting Arnhem


Financiën

De gemeente is voor haar activiteiten financiëel afhankelijk van vrijwillige bijdragen van haar leden en vrienden. Deze bijdragen zijn nodig om de activiteiten van de gemeente, het diaconaat, het zendingswerk, maar ook het salaris van de voorganger, de hypotheek en andere kosten te betalen.

U kunt uw bijdrage overmaken naar NL59 RABO 010.90.23.404 t.n.v. Baptistengemeente Ontmoeting

Omdat de baptisten gemeente Ontmoeting door de belastingdienst wordt erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling – ANBI – mogen giften aan de gemeente als aftrekpost worden opgevoerd bij de aangifte van Inkomstenbelasting. Dat geeft, afhankelijk van uw inkomen, een aanzienlijk fiscaal voordeel.

ANBI logoOm als ANBI te worden erkend moet de belastingdienst een beschikking afgeven, met een bijbehorend fiscaal nummer. De baptisten gemeente Ontmoeting heeft geen eigen beschikking, maar valt onder een groepsbeschikking die is afgegeven aan de Unie van Baptisten Gemeenten Nederland, gevestigd te Barneveld. Het fiscaal nummer van de groepsbeschikking is 002690615.

U hoeft dit nummer op uw belastingformulier niet in te vullen. Alleen als de belastingdienst hier vragen over gaat stellen (wat niet waarschijnlijk is) dan kunt u bovenstaande informatie doorgeven.

NB: Deze fiscale vrijstelling geldt alleen voor giften aan de gemeente. Als u via de gemeente giften geeft aan instellingen of personen die geen ANBI-erkenning hebben, dan zijn die giften niet fiscaal aftrekbaar.