Geen categorieNieuws

Thema 24 juli 2016: ‘Tevredenheid’

Achab en Naboth
Wat zijn verhalen uit het Oude Testament soms razend actueel! Dat blijkt wel uit het verhaal van Achab en Naboth uit 1 Koningen 21 waarin hebzucht, verleiding en het maken van keuzes een grote rol spelen in de geschiedenis van Israël. ‘Sta op, kom voor jezelf op en wees vrolijk’ was het motto van Izebel waarmee zij Achab verleidde tot ontrouw aan God in vers 7. Termen die vandaag nog steeds klinken in onze post-moderne samenleving aan het adres van veel christenen.
Hoe tevreden zijn we nog met ons leven? Geloven we nog in een leven van tevredenheid binnen de kaders die God ons in Zijn liefde gegeven heeft? De Here Jezus zei:
Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding? Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven? Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?
En wat bent u bezorgd over de kleding? Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet; en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze. Matt 6: 25 – 30
Komende zondag, 24 juli, komen we om 10.30 uur samen rondom dit thema in Baptistengemeente Ontmoeting aan de Wassenaarweg 5 te Arnhem. Jij bent van harte welkom!shutterstock_132875531