Jezus - Jaarthema 2021/2022

Verdieping in persoonlijk geloof en in het gemeenteleven, begint met zicht op Jezus. Meer en duidelijker dan in de andere boeken van de Bijbel wordt Jezus centraal gesteld in de evangeliƫn. Om dit seizoen het zicht op Jezus te verdiepen en versterken, volgen we de grote lijn van het evangelie zoals beschreven door Markus. Zijn volledige naam is Johannes Markus. Hij was met Paulus en Barnabas op zendingsreis geweest en leerde van Petrus over de details van het leven van Jezus. De verhalen van Petrus verwerkt Markus tot het evangelie zoals wij dat kennen. Markus doet zijn best om door de beschrijving van het leven, werk, lijden en sterven van Jezus te laten zien wie Hij nu eigenlijk is. We worden meegenomen in een ontdekkingstocht om Jezus echt te leren kennen en op een passende manier op Hem te reageren. Vandaar het eenvoudige jaarthema: JEZUS.

We zullen dat doen door in de verkondiging op de 1e en 3e zondag van de maand de grote lijn van het evangelie van Markus te volgen.

We nodigen je uit om mee te doen, om mee te lezen en bij te blijven zodat we als gemeente het zicht op Jezus ontdekken, herpakken en verdiepen, zodat Jezus zichtbaar wordt in onze gemeente, in ons leven.