Baptistengemeente Ontmoeting Arnhem


Ontstaansgeschiedenis Baptistengemeente Ontmoeting

Onze gemeente ontstond in 1986 als zelfstandige ‘dochter’ van Baptistengemeente Arnhem-Centrum. Wij hebben zo’n 220 leden en 70 vrienden. De gemeente is opgedeeld in 7 wijkkringen. Zij komen samen voor Bijbelstudie, gebed en andere activiteiten.

Waarom heten wij Ontmoeting?

Onze naam zegt het al. Ontmoeten speelt een centrale rol bij ons. We ontmoeten elkaar graag in ons gebouw. Tijdens zondagse diensten en doordeweekse activiteiten. We vinden het elke keer geweldig om onze Heer te ontmoeten. Dat is waar het allemaal om gaat. Voor ons draait gemeente zijn niet om een groep mensen die samen komt. De reden dat we gemeente zijn, is dat God er naar verlangt ons (en u) te ontmoeten. Om zo een relatie met ons aan te gaan.

Leden, vrienden en gasten

De gemeente bestaat uit leden, vrienden en gasten. Leden lieten ziich op basis van hun geloofsbelijdenis dopen. Naast leden kennen we ook vrienden. Zij wonen onze samenkomsten regelmatig bij. Ze delen ons gedachtengoed en voelen zich verbonden met onze gemeente. Daarin willen zij ook hun verantwoordelijkheid nemen. Natuurlijk staat onze deur ook open voor gasten. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom een keer langs!

We ontmoeten u graag op zondagmorgen om 10.30 uur in ons gebouw. Blijf na de dienst voor een kopje koffie en een praatje. Uiteraard verplicht het u tot niets. Wij willen alleen een schakeltje zijn tussen u en God. Zodat u Hem zult ontmoeten.