Visie en Missie

Visie en missie

Onze visie

Wij willen een liefdevolle, open en gastvrije gemeenschap van gelovigen zijn. Dit alles tot eer van God. Jong en oud is welkom!

Een plek waar Zijn liefde het reddende werk van Jezus Christus centraal staat. Wij hopen dat iedereen Jezus leert kennen en ontdekt wat Hij voor ons heeft gedaan. Met de hoop dat mensen geïnspireerd raken om uiteindelijk een eigen keuze voor Hem te maken.

Onze misie

Onze visie willen wij graag uitdragen in de praktijk. Allereerst willen wij een gemeente zijn waar iedereen zich welkom voelt, thuis voelt en zijn plaats kan innemen. Op zoek naar de Weg, de Waarheid en (de zin van) het Leven? Onze deur staat open voor iedereen die op zoektocht is. Wij willen elkaar respecteren en aanvaarden zoals wij zijn. Ongeacht achtergrond of situatie: iedereen is altijd welkom bij God!

Ontstaansgeschiedenis: Baptistengemeente Ontmoeting

Gemeente Baptistengemeente Ontmoeting ontstond in 1986 als zelfstandig ‘dochter’ van Baptistengemeente Arnhem- Centrum. De gemeente is opgedeeld in 7 wijkkringen. Zij komen samen voor Bijbelstudie, gebed en andere activiteiten

Waarom 'Ontmoeting'

Ontmoeten speelt een centrale rol binnen onze gemeente. De reden dat wij gemeente zijn, is dat God ernaar verlangt iedereen te ontmoeten, om zo een relatie met ons aan te gaan. Wij ontmoeten elkaar graag in ons gebouw, tijdens zondagse diensten, de kinderkerk, jeugddiensten en/of doordeweekse activiteiten.

Leden, vrienden en gasten

De gemeente bestaat uit leden, vrienden en gasten. Wij hebben zo’n 248 leden en 60 vrienden. Naast leden kennen wij ook vrienden, zij wonen onze samenkomsten regelmatig bij. Ze delen ons gedachtengoed en voelen zich verbonden met onze gemeente. Natuurlijk staat onze deur open voor gasten. Belijd jij Jezus Christus als jouw persoonlijke verlosser? Dan kun je ook deelnemen aan het avondmaal. In de dienst vragen wij of gasten zich willen voorstellen. Zo weten wij met wie we de Tafel des Heren delen. 

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer langs! Wij zien je graag op zondagmorgen om 10:30 uur in ons gebouw. Na de dienst ontmoeten we elkaar onder het genot van een kopje koffie. Uiteraard ben je tot niks verplicht.

Organogram / opbouw gemeente