Baptistengemeente Ontmoeting Arnhem


Jeroen en Mariska van Velden

Jeroen en Mariska wonen samen met hun kinderen in Oradea, Roemenië. Jeroen heeft de afgelopen jaren Wycliffe Roemenië opgericht en opgebouwd. Hij heeft nu na 10 jaar de leiding overgedragen aan een Roemeense collega, die hij ondersteunt met zijn ervaring. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de financiën van de organisatie. Wycliffe Roemenië probeert de visie voor Bijbelvertaling in Roemenië te verspreiden door middel van presentaties, conferenties, media en nog veel meer. Roemenen worden uitgedaagd om zich in te zetten en ze worden ondersteund voor, tijdens en na het uitzenden naar het veld. Er zijn al meer dan 10 Wycliffe-leden uit Roemenië die in verschillende Aziatische en Afrikaanse landen dienen in Wycliffe-projecten.

Jeroen en Mariska zijn ook actief in de sociale sector, in het bijzonder in de kinderopvang. Ze hebben twee verlaten meisjes met psychische problemen in pleegzorg en begeleiden diverse andere kinderen uit moeilijke achtergronden op verschillende manieren, onder andere traumaverwerking, integratie in een normale gezinssituatie en (kleuter)schoolactiviteiten.
Op het moment begeleidt Mariska een meisje met taaislijmziekte dat niet naar een gewone kleuterschool kan gaan en een meisje dat uit een traumatiserende achtergrond komt, waarbij we zowel haar als haar moeder proberen te helpen hun leven weer op de rails te krijgen. Ze biedt daarvoor een kleuterschoolprogramma aan deze meisjes aan. ”

Hun laatste nieuwsbrief kunt u via het contactformulier opvragen
Lees verder op hun eigen webpage…